Robbantásos merénylet Egyiptomban

Legalább hat egyiptomi katona megsebesült, amikor járműveik mellett működésbe lépett egy robbanószerkezet. A támadás a Gázai övezet határvidékén, Rafah városában történt. Szemtanúk korábban arról számoltak be, hogy a településen katonai művelet folyt, amelynek során robbanásokat lehetett hallani.

Az egyiptomi hadsereg rendszeresen indít hadműveletet Rafahban az észak-afrikai ország és a Gázai övezet között létesített csempészalagutak megsemmisítésére, illetve a Sínai-félsziget egészén küzd az iszlamista fegyveres csoportok ellen.

 

A szélsőségesek támadásai az egyiptomi biztonsági erők ellen megszaporodtak azóta, hogy júliusban eltávolították a hatalomból az iszlamisták által támogatott és demokratikusan megválasztott államfőt, Mohamed Murszit és a hadsereg később, augusztusban véresen leszámolt a volt elnök tiltakozó híveivel.

 

Csütörtökön egy öngyilkos merénylet következtében négy katona és egy rendőr vesztette életét a Sínai-félsziget északi részén található el-Arís városának peremén egy ellenőrzőpontnál.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez