Több száz kiló marihuánát füstöltek el Libériában

A libériai kormány országos kábítószer-ellenes kampányba kezdett, hogy elfogják a terjesztőket és lefoglalják az áruikat. A hatóságok információi szerint a kábítószerek többségét a szomszédos Sierra Leonából csempészték be az országba.

A libériai drogelhárítási ügynökség emberei 300 kiló marihuánát égettek el a főváros közelében, amit nem rég egy elnöki konvoj autójában találtak. A csempészek a libériai elnök asszony egy tanácsadója és sofőrjei volt. Lewis Brown kormányszóvivő kijelentette, hogy zéró toleranciát hirdettek a kábítószer csempészekkel és terjesztőkkel szemben, akik ellen hajtóvadászatot indítottak. A szóvivő figyelmeztetett, hogy senki se merje megszegni a törvényt, mert annak komoly következményei lesznek.

Libériában nagy problémát jelent a kábítószer fogyasztás. A vidéki területeken a földművesek többsége zöldségek és gyümölcsök helyett inkább marihuánát termeszt, amit jó pénzért eladnak. A libériai törvények tiltják a marihuána termesztését, de enyhe büntetéssel sújtják a terjesztőket és a termelőket. Még nagyobb problémát jelent viszont a mindent behálózó korrupció, ami lehetővé teszi a tiltott tudatmosósító szerek terjesztését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez