Lázadók támadtak meg egy határ menti települést Kamerunban

Fegyveresek támadtak meg egy települést Kamerunban. A hatóságok és a hadsereg szerint a támadók a szomszédos Közép-afrikai Köztársaságból érkeztek.

A kameruni védelmi miniszter Edgar Allain Mebe Ngo’o a támadásról kiadott nyilatkozatában közölte, hogy a hadsereg katonái visszaverték a támadást. Az összecsapásban heten haltak meg, köztük öt támadó, egy katona és egy civil. A katonáknak sikerült egy fegyverest élve elfogniuk, akit hamarosan kihallgatnak.  Az incidens után a kameruni hadsereg megerősítette jelenlétét a településen és környékén. A kameruni hatóságok egyelőre nem tudták azonosítani a támadókat, de szerintük a fegyveres csoport élelmiszer és pénz szerzése céljából intézett támadást a határhoz közeli település ellen.

A Közép-afrikai Köztársaságban jelenleg rendkívül elkeserítő a helyzet, miután az év elején a Seleka  nevű, lázadó koalíció átvette a hatalmat és elűzte Bozize elnököt. Az ország az óta súlyos válságba került. Nincsen elegendő élelmiszer és gyógyszer. A kameruniak azt is jelezték, hogy a Seleka hatalomátvétele óta nem ez volt az első támadás a Közép-afrikai Köztársaságból.   

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez