Felrobbant egy líbiai fegyverraktár

Felrobbant egy fegyver- és lőszerraktár Líbia déli részén, legkevesebb tíz ember életét vesztette – közölte a térség katonai kormányzója.

 

“A legfrissebb adatok szerint legalább tíz ember meghalt, tizenöten pedig megsebesültek” – közölte a hadsereg illetékes tábornoka, majd hozzátette, hogy a balesetet tolvajok okozták. A közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a létesítménybe civilek egy csoportja hatolt be, rezet akartak lopni. A detonáció a líbiai fővárostól, Tripolitól 650 kilométerre délre található egyik településen történt.

 

Ezzel párhuzamosan három katona életét vesztette, további három pedig megsebesült a kelet-líbiai Bengázi városában, amikor a fegyveres erők tagjai ismét összetűzésbe kerültek az iszlamistákkal. Nevük elhallgatását kérő biztonsági források elmondták, hogy a hadsereg katonái egy fegyveres csoport tagjaival csaptak össze, akik kelet felől akartak behatolni a városba. Azt nem közölték, hogy melyik csoportról van szó. Egy egészségügyi szóvivő megerősítette a halottak számáról szóló értesülést, valamint elmondta, hogy a sebesülteket kórházba szállították.

 

Szemtanúk beszámolója szerint délelőtt fegyveresek tüzet nyitottak egy autóra Bengáziban, a gépjárműben két katona utazott, egyikük életét vesztette. Az utóbbi néhány hónapban folyamatosan romlik a közbiztonság Líbia második legnagyobb városában. Az iszlamisták saját ellenőrzőpontokat állítottak fel, és mindennaposak a pokolgépes merényletek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez