72 órát töltött légbuborékban a hajószakács a tenger mélyén (videóval)

A vécén ült  boxeralsóban, amikor a vontatóhajó elsüllyedt Nigéria partjainál. A töksötétben talált egy légbuborékot, és így sikerült három nappal túlélni a katasztrófát-egy üveg kólával. A mentő búvárok megdöbbentek, amikor egy halottnak vélt kéz megszorította az övéket.


Harrison Odjegba Okene hajószakács megmenekült. Ő maga isteni beavatkozást lát ebben. Feleségével utolsó beszélgetésük során a Bibliát idézgették. A hajószakács, három napig a tenger mélyén, felidézte a Zsoltárokat 54-től 92-ig. Néha istenhez imádkozott és a megmenekülés/ megváltás/ imáját mondta. Közben az elsüllyedt vontató hajó körül cápák gyülekeztek a zsákmányért…

{youtube}8t_YCdoxJlQ{/youtube}


Amikor a felszínre jutott a hajószakács, meleg vízbe dugták, mert a teste nagyon lehűlt. Az első dolga az volt, hogy a társai után érdeklődött: mindenki meghalt! Az ukrán állampolgárságú kapitány és a 10 nigériai, akik a hajó fedélzetén voltak, amikor az elsüllyedt. A 10 nigériai között volt a tengerészeti akadémia négy kadétja is, akik gyakorlaton vettek részt a partok közelében. Halálukban az is szerepet játszott, hogy éjszakára mindenki bezárta a kabinja ajtaját. Ezt írja elő ugyanis a szolgálati szabályzat, mert a környéken kalózok cirkálnak.
Mindez még májusban történt. Az erről készült videót most tette közzé az a holland búvártársaság, amely a mentést végezte. Óriási érdeklődés kísérte a videót, hiszen eddig még nem fordult elő, hogy valaki három napon át, a tenger mélyén, egy légbuborékban túléljen egy olyan katasztrófát, melyben a nigériai hajószakács összes bajtársa az életét veszítette.

{youtube}XQ2eBQW6MW0{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez