Kiszabadították a Kamerunban elrabolt francia papot

Kiszabadították azt a francia papot, akit ismeretlen fegyveresek novemberben raboltak el Kamerunban – jelentette be kedden a francia elnöki hivatal.

 Francia Hollande francia államfő megköszönte a kameruni és a nigériai hatóságok munkáját, valamint hangsúlyozta Paul Biya kameruni elnök “személyes közbenjárásának” fontosságát.

A biztonsági helyzet ellenére a 42 éves pap, Georges Vandenbeusch, szabadon engedése után továbbra is Észak-Kamerunban akar dolgozni.

Az északi országrészt a Boko Haram iszlamista terrorhálózat fegyvereseinek egyik fellegváraként tartják számon.

Laurent Fabius francia külügyminiszter hamarosan az afrikai ország fővárosába utazik, hogy hazavigye Vandenbeuscht Franciaországba.

A francia katolikus egyház tájékoztatása szerint a papot november 13-án rabolták el, miután mintegy tizenöt fegyveres rontott Nguetchewe település parókiájába és pénzt követelt. Szemtanúk elmondták, hogy a papot mezítláb meneteltették elrablói a faluban, mielőtt motorkerékpárjaikra pattanva a levegőbe lődözve elszáguldottak vele.

Az utóbbi időben Nyugat-Afrikában több támadás is ért franciákat, vagy francia célpontokat, amelyek oka az lehet, hogy Franciaország januárban katonai támadást indított Maliban az al-Kaida emberei ellen.

Hat francia állampolgárt továbbra is túszként tartanak fogva Maliban és Szíriában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez