Magyar segítséggel születik meg a ghánai vízilabda sport

Az accrai Magyar Házban (HTCC) adták át az Afrikai-Magyar Egyesület adományait, amellyel a ghánai vízilabda-sport megszületését szeretnék elősegíteni. 

Ghánának kiváló adottságai lennének a vizes sportokra, azonban kevesen tanulnak meg úszni s még kevesebben űznek vizes sportokat.

A ghánai úszószövetség az accrai HTCC-t kérte fel, hogy Magyarország bábáskodjon a nyugat-afrikai ország vízilabda sportjának születésében.

Az Afrikai-Magyar Egyesület  hozzájárulását ghánai vízilabda leendő sikeréhez (sapkákat, labdákat) Balogh Sándor, az egyesület elnöke adta át vasárnap a Magyar Házban ünnepélyes keretek között.

Az ünnepségen jelen volt Németh Zsolt a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Elvis Afriye Ankrah a Ghánai Köztársaság Ifjúsági és sportminisztere, és Hannah Tetteh a nyugat-afrikai ország külügyminisztere.

Benedek Tibor a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya video üzenetben kívánt sok sikert kívánt az új afrikai sporttársaknak.

Ibrahim Dakka a ghánai vízilabda-válogatott kapitánya reméli, hogy az együttműködés keretében, hamarosan magyar edzők, szakemberek segítik a ghánai sport fejlődését.

Az accrai HTCC is abba a hálózatba illeszkedik be, amely a  magyar üzletemberek, cégek afrikai piacra jutását hivatott megkönnyíteni.

Hasonló Magyar Ház működik már Rabatban, Kampalában és továbbiak megnyitását tervezik még idén a kontinensen. 

foto

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez