Megölték a rőtszakállú terrorvezért

Egy francia bombatámadás végzett a rettegett iszlamista vezérrel, Omar Ould Hamaha-val Maliban. Fejére az USA-ban 3 millió dolláros vérdíjat tűztek ki.

Északnyugat-Afrika egyik legkeresettebb iszlamista vezérével végeztek a francia harci gépek, amikor bombázták a dzsihádista harcosok egyik táborát Mali északi részén. Köztük volt a Rőtszakállú – így hívták Mali északi részén az iszlamista főnököt, aki egész Észak-Afrikában be akarta vezetni a sariát.

Amikor az iszlamista milíciák megszállták Mali északi részét, akkor a Rőtszakállú szolgálatra jelentkezett. Mivel Timbuktuban született, nagy hasznára vált az iszlamista milíciák főnökeinek, akik mind külföldiek voltak. Hamarosan ő lett a Félszemű Moktar Belmoktar jobbkeze és szóvivője. Főnökével együtt elmenekült Maliból a francia csapatok elől, de nemrég visszatért, és megalakította a saját iszlamista szervezetét. Ez volt az Anszar Al-Sarija, amely újra be akarta vezetni Mohamed próféta szigorú törvényét Maliban. Kérdés, hogy mi marad a szervezetből most, hogy vezérét megölték.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez