Fizet a kameruni showman, akit antiszemita viccekért ítélt el a bíróság

Összesen 65 ezer euros büntetéssel sújtották Dieudonné, kameruni showmant a francia bíróságok, mert műsoraiban antiszemita vicceket adott elő. Most megkezdte a büntetések befizetését, melyekkel évek óta tartozott. Ha nem fizetne, börtönbe kellene mennie.

Fizetünk-mondta Dieudonné egyik ügyvédje, de nem mondta meg, hogy mennyit. Korábban a rendőrség házkutatást tartott a kameruni showman franciaországi birtokán, és 650 ezer eurot talált ott készpénzben! Ez azért különösen kellemetlen a kameruni showman számára, mert a bírságokat azon a címen nem fizette be eddig, hogy cégei csődbe mentek, és nincs pénze…
A showman egyébként Svájcban él, ahol a szólásszabadság nevében nyugodtan előadhatja antiszemita vicceit, melyek miatt bírságokat róttak ki rá Franciaországban. Sok francia városban betiltották Dieudonné fellépését, mert rasszista izgatásnak minősítették. A kameruni showman nemrég Angliába kívánt látogatni, hogy meglátogassa barátját, Anelkát, a neves francia futballistát. Anelka antiszemita karjelzést mutatott be egy meccsen, emiatt megbüntette az angol labdarúgó szövetség. Dieudonné támogatásáról kívánta biztosítani Anelkát, ám erre nem volt módja, mert a brit hatóságok nem engedték be az országba. Indoklásuk szerint Dieudonné rasszista propagandát folytat, és emiatt nemkívánatos személy Nagy Britanniában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez