“A homoszexualitás éppoly veszélyes, mint a terrorizmus!”

Erről beszélt a kormánypárti frakció vezetője Kenyában, ahol sok parlamenti képviselő az ugandai példa követését javasolta. Ugandában életfogytig tartó börtönt lehet kapni homoszexuális aktusért.

“A társadalomra éppoly veszélyes a homoszexuális kapcsolat, mint a terrorizmus. A szomáliai Al Shabab rendszeresen merényleteket követ el az országunkban. Kenya alkotmánya és törvényei büntetik a meleg párkapcsolatot. A törvények szigorítása ezért nem szükséges.”- mondta a kormánypárti frakció vezetője, aki Uhuru Kenyatta elnök pártjának egyik legbefolyásosabb vezetője. A frakcióvezető elmondta: az új alkotmány, mely bünteti a meleg kapcsolatokat, 2010 óta van érvényben.

Azóta 595 esetet vizsgált meg az ügyészség és a bíróság. Megszülettek az ítéletek. Kenyában maximum 14 év börtönt lehet kapni meleg kapcsolatért.
Az azonos neműek kapcsolatát igen negatívan ítélik meg Afrikában: 37 államban tilos az ilyen kapcsolat! Uganda még külföldi szankciókat is kockáztatott azzal, hogy megszigorította a törvényeket a melegekkel szemben. Vallásos mozgalmak különösen aktívak ezekben az ügyekben: keresztény szervezetek Kelet-Afrikában, muzulmán irányzatok Nigériában és más nyugat-afrikai államokban. Gambia elnöke egyenesen kijelentette: “a melegek férgek!” és úgy kell ellenük küzdeni, mint a moszkitók ellen, melyek a maláriát és más betegségeket terjesztenek szerte Afrikában

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez