Minden nyolcadik ember HIV fertőzött Dél-Afrikában

A nők között sokkal több a HIV fertőzés: a 30-34 éves korcsoportban 36%! Négy év alatt több mint egymillió új HIV fertőzöttet regisztráltak. Az ok: az emberek egyre kevésbé használnak óvszert és egyre több partnerük van.

A lakosság 12,2%-a HIV fertőzött Dél-Afrikában, ez 6,4 millió embert jelent! Négy évvel korábban, amikor a megelőző felmérés készült 5,2 millió volt ez a szám. Különösen sok a HIV fertőzött a lakosság többségét kitevő fekete népességben: több mint 15%! a fehérek között az arány 9% éppúgy, mint a meszticek között. Az indiai lakosság esetében kevesebb, mint 1%!
Évente 400 ezer új HIV fertőzést regisztrálnak Dél-Afrikában. Ma már ez nem jelent halálos ítéletet. Régebben az állami vezetés nyugati betegségnek nyilvánította az AIDS-et, és nem küzdött ellene, de ez radikálisan megváltozott. Ma már a világ egyik legnagyobb és leghatékonyabb AIDS ellenes programja Dél-Afrikában működik. Több mint 2,4 millió ember kap ingyen gyógyszert! Ez köszönhető annak, hogy a világ leggazdagabb embere, Bill Gates és neje Melinda hatalmas pénzekkel segíti az AIDS ellenes programot Dél-Afrikában. A program legnagyobb eredménye, hogy jóval kevesebb HIV fertőzött gyerek születik. Aki pedig megkapta már a HIV fertőzést- hála a Bill és Melinda Gates alapítványnak- sokkal tovább él mint korábban. Ezért is van az, hogy a HIV fertőzöttek aránya minden korábbi rekordot megdöntött, és immár minden nyolcadik ember HIV fertőzött a Dél-Arikai Köztársaságban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez