Ebola Maliban is?

Három olyan embert különítettek el egy kórházban Maliban, akikről azt gyanítják, hogy a gyilkos Ebola vírus fertőzte meg őket. Az Ebola járvány januárban tört ki Guineában, és azóta jelentettek megbetegedéseket Sierra Leoneból és Libériából is.

A három Ebola gyanús betegtől mintát vettek, és ezeket a mintákat elküldték Atlantaba, az USA -ba. Guinea, a járvány központja határos Malival. Guineában 134 Ebola megbetegedést regisztráltak az év eleje óta, ebből 84-en meghaltak. Az Ebola vírusnak egyelőre nincsen ellenszere: magas lázzal és vérzésekkel jár, és ezek gyakran végzetesek.
Bár a térségtől távolabb még nem történt megbetegedés, néhány ország tett elővigyázatossági intézkedéseket. Így például Marokkó, hiszen ebbe az országba sok olyan bevándorló érkezik Fekete Afrikából, aki folytatni akarja az útját Európa felé. Franciaországban is utasították a repülőtereket és a légi társaságokat, hogy tegyék meg a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket: azonnal különítsék el az Ebola gyanús utasokat! Hasonló döntés született Szaúd Arábiában is ahol a mekkai zarándoklatok miatt sok ember érkezik Fekete Afrikából.
Maliban gondot jelent, hogy-éppúgy mint sok más fekete afrikai országban- az egészségügyi ellátás komoly kívánnivalókat hagy maga után. Az ilyen súlyos járványok, mint az Ebola szinte megoldhatatlan feladat elé állítják az egészségügyet. Ráadásul a járvány első áldozatai gyakran maguk az orvosok és az ápolók. Az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi szervezet igyekszik segíteni: az emberei ott vannak Guineában, de anyagi lehetőségei és emberi kapacitásai korlátozottak. Ezért jelenthet komoly problémát, ha kiderül: immár Maliban is pusztít az Ebola!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez