Lemond az ideiglenes líbiai miniszterelnök

Lemond tisztéről Líbiai ideiglenes miniszterelnöke, Abdullah al-Thani, mert szombat éjjel megtámadták családját – jelentette be vasárnap maga az átmeneti kormányfő ugyancsak átmeneti kormánya honlapján.

“A családommal brutális támadás elszenvedői voltunk a múlt éjjel, és a lövöldözés szomszédaink életét is veszélybe sodorta. Nem hagyhatom, hogy akár egyetlen csepp vért miattam ontsanak ki, nem tehetem, hogy miniszterelnökként oka legyek líbiaiak egymás elleni harcának” – írta al-Thani, aki egy bő hónapig volt az arab ország ideiglenes miniszterelnöke.

A líbiai sajtó tudósítása szerint szombat éjjel több tucat fegyveres támadta meg Tripolinak azt a külvárosi részét, amelyben al-Thani lakik családjával. A fegyveresek halállal fenyegették meg a miniszterelnököt, ha nem mond le.

Elődjétől, Ali Zeidantól március 11-én vonta meg a bizalmat a líbiai parlament, az Általános Nemzeti Kongresszus (ÁNK) és helyébe nevezte ki Abdullah al-Thanit, aki addig védelmi miniszter volt. Most al-Thani is távozik a posztról, bár hivatalosan majd csak akkor, ha megleli utódját a líbiai parlament.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez