Etiópia rendezi meg a CECAFA labdarugó-tornát

Ez az első alkalom, hogy Etiópia megrendezheti az afrikai kontinens legrégebbi labdarúgó-tornáját, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is elismer, illetve támogat. Etiópia eddig négyszer hódította el a kupát, 1987-ben, 2001-ben, 2004-ben és 2005-ben.

A Közép-és kelet-afrikai országok-kupáját november és december között rendezik meg Etiópiában. A tornán a Burundi, Dzsibuti, Eritrea, Etiópia, Kenya, Ruanda, Szomália, Szudán, Tanzánia és Zanzibár nemzeti válogatottja vesz majd részt. A CECAFA főtitkára elmondta, hogy a brazíliai Labdarúgó-világbajnokság után egy delegációt küldenek Etiópiába, hogy ellenőrizzék az előkészületeket, véglegesítsék a menetrendet és tárgyaljanak a szponzorokkal. A torna legnagyobb esélyesei a jelenlegi címvédő kenyai válogatott, illetve Uganda, amely 13-szor nyerte meg a CECAFA-kupát.

A klubcsapatok bajnokságának Ruanda fog otthont adni – mondta CECAFA főtitkára. A torna összedíjazása 60 ezer dollár. A klubcsapatok szállás és étkezési költségét pedig a Ruandai Labdarugó Szövetség állja. A torna címvédője a burundi Vital’O, amely tavaly 2:0-ra győzte le a ruandai APR-t.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez