Ronaldo kedvese félmeztelen fotóval tiltakozik a nigériai lányok elrablása ellen

A szép Irina Shayik is csatlakozott a Bring Our Girls Back (hozzátok vissza a lányainkat!) nemzetközi kampányhoz, amely a Boko Haram által elrabolt több mint kétszáz nigériai iskolás lány kiszabadítása érdekében küzd.

Irina Shayik, aki a Real Madrid sztárjának barátnője, New Yorkban állt a kamerák elé, hogy ő is tiltakozzon az amerikai First Ladyhez, Angelina Joliehoz és Malala Yousafzaihoz hasonlóan. Míg a többiek esetében őszinte gesztusnak tűnik a felháborodás, a szép modell sokkal inkább csak önmagát reklámozta- állítja a bulvársajtó Cristiano Ronaldo kedveséről.

A lapok persze azzal is foglalkoznak, hogy miért nem sikerült eddig az április közepén elrabolt iskoláslányok kiszabadítása? Több újság is beszámol arról a bizalmas CIA jelentésről, mely szerint a nigériai hadsereg és titkosszolgálat alkalmatlan a Boko Haram elleni harcra! Egyrészt azért, mert szervezetlen, másrészt azért, mert megosztott. A vallási és törzsi ellentétek szembeállítják egymással a tiszteket. Ezért a Boko Haram könnyedén információkhoz juthat. Sőt, egyáltalán nem kizárt, hogy az iszlamista terrorszervezet emberei beépültek Nigéria hadseregébe és titkosszolgálatába. Így nem csoda, ha Nigéria hadserege és titkosszolgálata egy hónapja bottal üti az elrabolt iskolás lányok nyomát Nigériában.

Amerikai, brit és francia terrorelhárító alakulatok már a helyszínen vannak, hogy segítsenek anigériai hadseregnek és a titkosszolgálatnak. Kína és Izrael is segítséget ajánlott. Goodluck Jonathan nigériai elnök szerint az elrabolt lányok Nigéria területén vannak. A Boko Haram fogolycserét ajánlott: a lányokat a szervezet bebörtönzött tagjaiért! A videón a Boko Haram vezére imádkozó lányokat mutatott: ők lennének az elrabolt lányok, akiknek a hollétéről egy hónappal később még mindig semmi biztosat sem lehet tudni Nigériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez