Az Afrikai Labdarúgó Szövetség vezetője tagadja a korrupciós vádakat

Issa Hayatou, aki amellett, hogy az Afrikai Labdarúgó Szövetség elnöke, egyben a FIFA alelnöke is, cáfolja, hogy értékes ajándékokat kapott volna azért, hogy támogassa Katar 2022-es VB rendezési jogát.

A brit Sunday Times szerint az Afrikai Labdarúgó Szövetség elnöke is azok között volt, akiket Katar 5 millió dollárral megvesztegetett, hogy elnyerje a VB rendezési jogát 2022-re. Mohammed bin Hammam, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség akkori elnöke van a célkeresztben: a hírek szerint ő vásárolta meg a szükséges támogatást ahhoz, hogy Katar nyerjen Dél-Korea, Japán, az USA és Nagy Britannia előtt! Mind a négy országban sokkal intenzívebb a labdarúgás mint Katarban ahol ráadásul nyáron borzasztóan meleg van. Blatter a FIFA elnöke már elismerte: hiba volt Katarnak adni a VB rendezés jogát.
Egy García nevű newyorki ügyvéd Katarban vizsgálja, hogy vajon csakugyan történt-e megvesztegetés. Efelől kevés kétség van ugyan, de bizonyítékot még nem talált senki! Mohammed bin Hammamot először elítélték korrupció miatt, de azután felmentették! Katarnak rengeteg pénze van az olajból és a földgázból, és ebből a futball is profitál. Franciaország bajnokcsapata, a Paris Saint Germain a katari emír családjának a tulajdona. A játékosok fizetése messze meghaladja a francia átlagot, és a francia csapat most vett méregdrágán egy brazil védőt, akinek a vételára világrekord! Ettől eltekintve mind többen sürgetik: vegyék el a rendezés jogát Katartól, amely afrikai és ázsiai országok megvesztegetésével szerezte meg a futball VB-t 2022-re!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez