Hét Ebola halott Libéria fővárosában

Amióta márciusban kitört az Ebola járvány Afrika nyugati részén, most először jeleztek halottakat Monroviában. Az egészségügyi miniszter szerint az egyik halálos áldozat Sierra Leoneből jött, és több embert megfertőzött. Egy másik halálos áldozat egy kórházi nővér.

Az Ebola gyógyíthatatlan betegség, amely vérzéseket okoz, és ezeket az orvosok nem tudják elállítani. Korábban a Kongói DK-ban pusztított, de idén tavasszal járvány tört ki Guineában is, majd halottakat jeleztek Sierra Leoneból és Libériából is. Guineában eddig a hivatalos adatok szerint 208-an veszítették az életüket az Ebola miatt. Külföldi orvoscsoportok igyekeznek segíteni a betegség leküzdésében.
Franciaországban a repülőtereken ahova afrikai gépek érkeznek hőkamerákat szereltek fel. Az Ebola ugyanis magas lázzal jár, és ezt a hőkamerák kimutatják. Egyelőre nem került sor egyetlen afrikai utas elkülönítésére sem az Ebola miatt. Szakértők szerint az Ebola vírus rossz utas, ilyen hosszú repülőutat nem visel el. Sok európai ország arra szólította fel a polgárait, hogy ne utazzanak Guineába, Sierra Leoneba és Liberiába az Ebola veszélye miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez