Iskolát robbantottak Nigériában

A terroristák tanítási időben hajtották végre a merényletet Kanóban. A robbantásban legalább 8-an meghaltak és több mint 20-an megsebesültek. Az aljas tettért még senki sem vállalta a felelősséget. A nigériai hatóságok viszont biztosra veszik, hogy a radikális iszlamista Boko Haram emberei követték el a támadást.

Az ismeretlen elkövetők egy Egészségügyi Főiskolánál robbantottak. A hatóságok azt közölték, hogy a robbanás a főiskola bejárati kapujánál történt, ahol rendszeresen sok diák gyűlik össze óra után, hogy beszélgessenek és élelmet vásároljanak az utcai árusoktól. Szemtanúk azt mondták, hogy a robbantás után kitört a pánik. A detonációban sok autó megrongálódott. A környező épületekből pedig kiürítették az embereket. A merénylet miatt a boltok és üzletek bezártak. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket. Egy embert pedig őrizetbe vettek, akiknek a kihallgatása jelenleg is tart – mondta Adenrele Shinba helyi rendőrparancsnok.

Kano az egyik legnagyobb és legnépesebb város Észak-Nigériában. A városban egyébként rendkívül feszült a helyzet, ahol nemrég több száz diák vonult az utcára, hogy tiltakozzanak a Központi Bank elnökének kinevezéséről, akit beválasztottak az Iszlám Hatóság elnökségébe. Ezzel ő lett a második legbefolyásosabb iszlám vallási vezető az országban. A kedélyeket csak borzolja, hogy a terroristák egy hónapja szintén robbantásos merényletet hajtottak végre a város egyik főutcáján. A merényletben akkor legalább öten életüket vesztették, köztük a támadó is.

Az Amensty International információi szerint a Boko Haram és társaik három hónap leforgása alatt több mint 1500 emberrel végzett idén Észak-Nigériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez