Légicsapás végzett a Boko Haram többtucatnyi fegyveresével Nigériában

Légicsapást mért a nigériai hadsereg a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezetre az afrikai ország északi részén, az akcióban a csoport több mint hetven állítólagos tagját megölték – írta kedden a The Vanguard című helyi lap.

 Az újság szemtanúkra és katonai forrásokra hivatkozva közölte, hogy a művelet célpontjai azok a szélsőségesek voltak, akik a múlt hét végén az észak-nigériai Borno szövetségi állam legalább két településére mértek csapást. A The Vanguard beszámolója szerint az iszlamisták néhány nappal ezelőtt elkövetett támadásai több mint negyven ember életét oltották ki. A falvak Chibok közelében találhatók, ahonnan a Boko Haram még áprilisban elrabolt több mint kétszáz diáklányt, és azzal fenyegetőzött, hogy eladja őket rabszolgának.

A saria (iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram véres hadjáratot folytat azóta, hogy a rendőrség 2009-ben végzett a terrorszervezet alapítójával és akkori vezetőjével, Mohammed Yusuffal. A vallási mozgalomból néhány év alatt jól felfegyverzett lázadócsoporttá vált szervezet ma már a legnagyobb biztonsági fenyegetés Afrika első számú kőolajtermelő országában. A dpa német hírügynökség adatai szerint az év eleje óta legkevesebb kétezren vesztették életüket az iszlamista szervezet támadásaiban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez