Ugandai ezüst a testépítő világbajnokságon

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a pénzügyi problémái miatt csak az utolsó pillanatban utazó ugandai testépítő, Ivan Byekwaso részt vesz a Nyitrán (Szlovákia) rendezendő “World Natural Body Building and Fitness” világbajnokságon.

A hosszú és kitartó felkészülési időszakot követően érte a hatalmas sokk a sportolót mégpedig, hogy képtelen összeszedni 8 millió Ugandai Shillinget (720 ezer Forintot) a részvételre.

A tavaly decemberi, kelet-afrikai bajnokság megnyerése után a szakértők esélyesnek tartották az első három hely valamelyikének megszerzésére. Ivan Byekwaso ugandai body builder, végül csak egyetlen ponttal maradt le az arany éremről, megszerezve a világbajnokság második helyét.

A versenyt követően maga Ivan hozta nyilvánosságra, hogy Museveninek (Uganda elnökének) köszönheti, hogy egyáltalán részt vehetett élete egyik legfontosabb eseményén. Az ország első embere miután értesült a gondokról rögtön a sportoló segítségére sietett és teljes pénzügyi támogatást nyújtott a versenyen való induláshoz.

A verseny rendezői szerint is Ivan a legszerethetőbb és legtermészetesebb jellemű sportember, aki büszkeséggel emelhette magasba nemzete zászlaját az ezüstéremmel a nyakában.

Gratulálunk a kitartáshoz és a hatalmas sikerhez!!!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez