Életfogytig tartó börtön nemi erőszakért Egyiptomban

Először szabott ki ilyen súlyos büntetést nemi erőszak miatt a bíróság Egyiptomban ahol hét férfi kapott életfogytiglant, kettő pedig húszéves börtönbüntetést. Az új államfő, Sissi határozott fellépést ígért a nemi erőszak elkövetőivel szemben.

Egyiptom elnöke meglátogatta a kórházban azokat a nőket, akiket Kairó kellős közepén, a Tahrir tér közelében erőszakoltak meg csoportosan akkor, amikor a tömeg az új államfő beiktatását ünnepelte. A televízió is mutatta azt a videót, melyen a meztelen és vérző nőket a rendőrök a mentőautókhoz kísérik. Miután a rendőrök elkapták a tetteseket, akkor kiderült: az elkövetők az elmúlt hónapokban többször is hajtottak végre csoportos nemi erőszakot Kairóban! Ezért kapták a legsúlyosabb büntetést, amely csoportos nemi erőszak miatt kiszabható Egyiptomban.
Miután Mubarak elnököt megbuktatta a népfelkelés az utcákon nem sikerült fenntartani a rendet. Ezt sokan arra használták ki, hogy zaklatták a magányos nőket. Külföldi újságírónők is estek a szexuális erőszak áldozatává Kairóban. Al Sissi elnök megígérte a nőszervezeteknek és az egész közvéleménynek, hogy határozott fellépéssel elejét veszi a nemi erőszaknak a köztereken. Ehhez persze a közvéleménynek is meg kell változnia: sok konzervatív muzulmán ugyanis úgy tartja, hogy az európai módon öltözködő fiatal nők az utcán szabad prédát jelentenek! A kairói egyetem rektora, például amikor értesült arról, hogy zaklatták a diáklányokat magukról megfeledkezett diáktársaik, akkor nemcsak a fiukat ítélte el, hanem a lányokat is! Miért? Mert “kihívó ruházatukkal szexuális izgatást hajtottak végre”! Ha a kairói egyetem rektora így gondolkodik a nők nyilvános nemi zaklatásáról, akkor a bíróságnak még sok súlyos ítéletet kell hoznia ahhoz, hogy magányos nők ki merjenek menni az utcára Egyiptomban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez