Ebola riadó a Nemzetközösségi Játékokon Glasgowban

Egy kerékpáros Sierra Leonéból gyanús jeleket mutatott, ezért karanténba zárták. Négy nap után kiengedték, mert kiderült nem Ebola vírushordozó…

A 32 éves Moses Sesay már részt vehetett az országúti kerékpáros versenyen. Sierra Leone az egyik leginkább vírus fertőzött afrikai ország, ezért versenyzőit különösen gondosan vizsgálták meg Glasgowban, ahol a Nemzetközösségi Játékokat tartják.

Brit tudósok közben az Ebola terjedésének új veszélyére hívták fel a figyelmet: a dzsungelből származó hús tartalmazhatja a fertőző vírust, amely ellen jelenleg nincs orvosság! Ilyen húst külföldre vinni tilos, ám szendvicsben bármikor bejuthat Nagy Britanniába, ahol esetleg járványt okozhat. Minthogy az Ebola ismert áldozatainak a száma meghaladta a 700-at és Guinea-Sierra Leone-Libéria után Nigériából is jelentettek Ebola halált, ezért nő a félelem Afrikán kívül is. Egy hongkongi nő is gyanús jeleket mutatott kenyai nyaralás után. Kórházba vitték, de kiderült: nem Ebola okozta furcsa viselkedését.

A repülőtereken fokozódik az ellenőrzés az Afrikából érkező gépek utasainál. A francia repülőtereken hőkamerák előtt kell elmennie minden olyan utasnak, aki Afrikából érkezik! Az Ebola ugyanis magas lázzal jár, és ezt a hőkamerák kimutatják. Mind a brit mind pedig a francia egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy csekély az esélye annak, hogy az Ebola vírus túléljen egy többórás repülő utat Afrikából Európába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez