HTCC-Sport-Uganda

Az ugandai bunyós zászló avató ünnepsége a parlamentben

Ünnepélyes állami keretek között került sor az ugandai nemzetiségű kelet-afrikai kick-box bajnok, Moses Golola nemzeti vándorzászlójának hivatalos avatására. A parlament tőszomszédságában nemrégiben átadott kormányzati épület fogadótermében találkozott Uganda Elnök-helyettese, Edward Ssekandi a sportolóval és kíséretével. A sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen a HTCC vezetője, Lukács Balázs is részt vett, aki személyes barátja a bokszolónak. A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ ugandai irodája, hivatalos szponzora és segítője az eredmények elérésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó, nyomornegyedből sztárrá lett Moses-t.

Uganda első embere, Yoweri Museveni Elnök éppen külföldön tartózkodik, ezért helyettesét kérte fel, hogy bátorítsa és a nemzet támogatásáról biztosítsa a kitartásáról híres Gololát. A sportban egyre nagyobb sikereket elérő Uganda sokat köszönhet a kormány új, nyitott, ösztönző politikájának. A Glasgowban megrendezett Atlétikai Világversenyen például éppen a múlt héten nyertek aranyérmet 10.000 méteres távon, a futó Moses Kipsiro jóvoltából.

Edward Ssekandi alelnök beszédében megköszönte a sportoló eddigi munkáját, majd nagyrabecsülését fejezte ki az utcagyerekek sportra nevelésében élen járó Golola Foundation tevékenységéért. „Az ilyen nagyszerű emberek és tettek változtatják a jelen gyermekeit a jövő nagyjaivá” mondta.

HTTC jikkk 2

Az alelnök úr beszédében kitért a Magyar kapcsolatok jelentőségére, továbbá megköszönte a kereskedelmi rendszer kitűnő, élenjáró munkáját itt Ugandában. 2011 novemberében, majd később többször már személyesen találkozott a HTCC vezetőjével, így jól ismerte a kidolgozott és jelenleg futó projektek jelentős részét.

„Harcosunk” edzőjével Zebra Senyange-vel éppen úton van Thaiföld felé, ahol három hetes intenzív tréningen vesz részt. Technikai tudást és gyakorlati tapasztalatokat várnak az ázsiai kick-box fellegvárban töltött időtől.

HTTC jikkk 3

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez