Öngyilkos terroristák lettek az elrabolt iskoláslányok Nigériában

Négy lány hajtott végre öngyilkos merényletet Kano városában, ahol elterjedt a hír: a Boko Haram által áprilisban elrabolt lányok lettek a terror áldozatából maguk is terroristák!

Mintha azt akarná üzenni a Boko Haram a kormánynak: ha nem vagytok hajlandók fogolycserére, akkor visszaküldjük a lányokat, de már bombával az övükben! A szomszédos államban letartóztattak két lányt: az egyikük 18, a másik csak 10 éves volt! Mindkettőjük övén bomba volt! Idén júniusban hajtott végre először egy nő öngyilkos merényletet a Boko Haram nevében. Egy motorbiciklin odahajtott egy katonai ellenőrző ponthoz, ahol felrobbantotta magát. Egy katona meghalt és természetesen maga a nő is.

A Közel-Kelettel ellentétben fekete Afrikában nem gyakori az öngyilkos merénylet. A Boko Haram az elsőt 2011-ben hajtott végre, de akkor még fizetnie kellett a merénylőnek! 4 millió nairat kapott az első öngyilkos merénylő azért, hogy felrobbantsa magát a rendőr főkapitányság épületében a fővárosban, Abujaban. Ez körülbelül 25 ezer dollár- valóságos kis vagyon Nigériában! Azóta a Boko Haram azzal dicsekszik, hogy 300 öngyilkos merénylő vár bevetésre! Köztük egyre több a nő! Ez növeli a veszélyt hiszen a szebbik nemre kevésbé gyanakszanak a katonák és a rendőrök.

Kiből lesz öngyilkos merénylő? Olyan munkanélküli fiatalokból, akik jó családból származnak, de nem végeztek iskolát és nem találnak maguknak munkát. Nem sikerült egzisztenciát teremteniük maguknak, és a családjuk lenézi őket. Úgy látják, hogy nincs értelme az életüknek. A Boko Haram pedig azt mondja nekik: az öngyilkos merénylettel bosszút állhatsz a világon, amely nem méltányolja téged! Félő, hogy a jövőben egyre több öngyilkos merénylet lesz Nigériában, ahol a Boko Haram és a kormányzat háborúja egyre kíméletlenebb és egyre kilátástalanabb…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez