Később kezdődik a tanév Nigériában az Ebola miatt

Október 13-ig minden általános és középiskola zárva lesz Afrika legnépesebb országában. Így rendelkezett az oktatási miniszter, aki az Ebola járvány megelőzése miatt döntött így. Normális körülmények között szeptember 15 lett volna a tanév kezdet Nigériában.

A több mint 160 milliós országban eddig 13 Ebola megbetegedést regisztráltak. Ebből öten meghaltak és heten meggyógyultak. Egy embert még kezelnek. Az Ebola megbetegedések Lagosban, Afrika legnagyobb városában történtek és a vírus hordozói külföldiek voltak. Nem kell pánikba esni, de ünnepelni sincs mit!- hangsúlyozta Nigéria egészségügyi minisztere. Elmondta: a repülőtéren keresztül érkezett a fertőzés és ennek a lehetősége továbbra is fennáll- akármennyire is megtették a szükséges óvintézkedéseket. Most azért kell ez az egyhónapos halasztás az iskolakezdésben, mert az mindenütt Ebola tájékoztatókat tartanak. Minden iskolának lesz Ebola felelőse, aki intézkedik, ha a járvány esetleg eléri az iskolát.

Nigériában ugyanaz a probléma, mint a járvány által leginkább sújtott három kis nyugat-afrikai országban: az egészségügyi hálózat nem képes megbirkózni egy komoly járvánnyal! Guineában, Libériában és Sierra Leonéban az Ebola járvány halottainak a száma már meghaladja az 1400-at. Külföldi orvos csoportok segítik a helyieket, akik önállóan képtelenek megbirkózni a járvánnyal. A WHO a helyszínen igyekszik koordinálni az Ebola ellenes küzdelmet. Az Egészségügyi Világszervezet egyik munkatársa is megkapta az Ebola fertőzést, őt Németországba szállították ahol különleges kezelést kap. A WHO szerint az Ebola járvány fél évig is elhúzódhat Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez