Angelina Jolie Afrikáról fog filmet forgatni

A színésznő férjével együtt épp új filmjét forgatja, de egyúttal a pár nászúton is van, sőt a gyerekek is velük nyaralnak.

Angelina Jolie nem nyughat. Még épp a By The Sea című filmjét forgatja férje, Brad Pitt oldalán, és közben már készül a következő munkára. Az Oscar-díjas színész-rendező az afrikai illegális elefántcsont-kereskedelemről szóló filmet fog rendezni: az Africa című produkció a híres kenyai környezetvédő és paleoantropológus, Richard Leakey orvvadászokkal vívott harcát mutatja be.

Richard Leakey korábban a kenyai vadvédelmi hatóság vezetője volt, kulcsszerepet játszott az illegális elefántcsont-kereskedelem visszaszorításában. A vadorzók megfékezését célzó radikális intézkedéseivel, egyebek közt azzal, hogy harci helikoptereket küldött a nemzeti parkba, segített talpra állítani a kihalás szélére sodródott elefánt- és orrszarvúállományt Kenyában.
A környezetvédő 1989-ben került a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor 12 tonnányi elefántcsontot semmisítettek meg a Nairobi Nemzeti Parkban – idézte fel a BBC News.

David Ellison producer, akinek Skydance Productions nevű cége A félszemű és a Jack Reacher című film munkálataiban is részt vett, “inspirálónak” nevezte Leakeyt, és hozzátette, hogy “az Africa olyan történet, amely igazán megérdemli, hogy elmeséljék”. Jolie közleményében kiemelte, hogy mély kötődést érez Afrika és az ott élők kultúrája iránt.

A film forgatókönyvét a Forrest Gumpért Oscar-díjjal jutalmazott Eric Roth jegyzi. Operatőre Roger Deakins lesz, aki már a Rendíthetetlen című filmen is együtt dolgozott Jolie-val. A Rendíthetetlen, amelyet január elején kezdenek vetíteni a magyar mozik, az amerikai olimpikon és második világháborús hős, Louis Zamperini életét kíséri nyomon, akinek repülője 1943-ban lezuhant, és aki két bajtársával együtt 47 napig sodródott a Csendes-óceánon, majd, miután a japán partoknál földet ért, elfogták, és két évet töltött hadifogságban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez