Hirtelen megugrott az ebola áldozatainak száma

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán közzétett adataihoz képest további 1254-gyel nőtt az ebolavírus által okozott halálesetek száma Nyugat-Afrikában, legalábbis erről tanúskodik a szervezet legújabb jelentése.

 A szombaton közzétett összesítés szerint a három afrikai országban (Libériában, Guineában és Sierra Leonéban) 16 169 ember fertőződött meg, közülük 6928-an haltak meg a kórban, míg három nappal korábban még csak 5674 elhunytat tartottak nyilván. Ezeknek az adatoknak az alapján a különbség tehát 1254 halott. Az AFP francia hírügynökség ugyanakkor hozzáteszi: ez a nagy szám abból adódhat, hogy a legújabb mérlegbe beleszámítottak korábban be nem jelentett haláleseteket is.

Az ENSZ e szervezetének újabb adatai szerint Libériában és Guineában stabilizálódni látszik a járványhelyzet, miközben Sierra Leonéban még mindig tovább terjed a vírus. Maliban vélhetően megtorpant a járvány, a napokban azonosítottak egy kisebb “gócot”, nyolc fertőzöttet kezelnek. A vírust valószínűleg egy kétéves kislány és egy muzulmán vallási vezető hurcolta be Guineából. Maliban 285 embert tartanak megfigyelés alatt ebola gyanújával.

A kór terjedése februárban Guineában kezdődött. Az ebolavírust a Kongó egyik mellékfolyója után nevezték el, ahol a kórokozót 1976-ban felfedezték.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez