A Kúria felmentette Berlusconit a marokkói prosti ügyében

Itália akkori kormányfője nem tudhatta, hogy a dúskeblű Ruby, aki az orgiákon részt vett Berlusconi villájában, csak 17 éves. Ezzel véget ért a Rubygate, amely végzetesnek bizonyult a csaknem 80 éves ex kormányfő politikai pályafutása szempontjából.

A börtönből telefonált az akkor 17 éves Karima al Mahrug, hogy sajnos nem tud résztvenni a miniszterelnök meztelen partiján, mert bolti lopás miatt letartóztatták. Berlusconi leleményes munkatársai nem estek kétségbe: telefonáltak a rendőrőrsre. Elmondták, hogy a letartóztatott arab lány nem más, mint Mubarak akkori egyiptomi elnök unokahúga. Ezért a miniszterelnök irodája arra kérte a rendőröket: engedjék el a lányt, nehogy diplomáciai bonyodalom legyen Róma és Kairó között. Az arab lányt, aki Ruby néven árulta magát a piacon, el is engedték. Így nyugodtan meztelenkedhetett a miniszterelnök buliján. Később a bíróság előtt Ruby megesküdött, hogy Berlusconi olyan volt neki mint az apja. Nem volt köztük szexuális kapcsolat…

A vallomásért állítólag többmillió eurót kapott a törekvő marokkói prostituált, aki azóta a fehérnemű bizniszben nyomul. Berlusconit a bíróság első fokon hétéves börtönbüntetésre ítélte. Felsőbb fokon aztán ezt elvetették, és most a Kúria döntése lezárta a prosti pert. Ünnepélyesen kimondták: Berlusconi nem tudhatott arról, hogy Ruby még nincs 18 éves. Hiába nyerte meg ezt a pert Silvio Berlusconi, mert a politikai pályafutásának bealkonyult. Nemrég ért véget egyéves közmunka büntetése, és egy újabb korrupciós ügyben ismét bíróság elé kell állnia. Pártja, a Forza Italia már csak az árnyéka önmagának, mindössze az olaszok 15%-a támogatja a korábbi vezető kormánypártot. A bíróság is megállapította: a marokkói prosti ügy mérhetetlenül nagy rombolást vitt végbe Olaszország egykori kormányfőjének presztízsében. Ruby tehát a végzet asszonya lett Berlusconi számára még akkoris, ha a bíróság végülis felmentette a fiatalkorú marokkói prostituált ügyében.

(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez