Készül az első afrikai szuperhős képregény

Roye Okupe író egy saját képregényt indított Exo: Wale Williams Legendája címen. Sokan „Afrika első igazi Szuperhősének” nevezik a nigériai származású igazságosztót.

A háromrészes képregény első, 110 oldalas része 2015 nyarán fog megjelenni. A történet 2025-ben játszódik Nigériában, ahol Wale Williams nyomozni kezd Abujában rejtélyesen eltűnt apja után. Egyetlen nyom vele kapcsolatban egy titokzatos “Nanoruha”, amit ha felvesz, akkor extrém és emberfeletti képességekre tesz szert. Rájön, hogy csak ezzel képes rendet tenni a városban és legyőzni a szélsőséges Onikut, akinek köze van apja eltűnéséhez, mivel ő akarta megszerezni a high tech ruhát.

Okupe nem ismeretlen a képregények és animációk világában. Több animációs film készítéséhez hozzájárult, valamint saját rövidfilmjei is vannak. „Attól a naptól kezdve, hogy láttam a nyolcvanas években a Tini nindzsa teknőcök című animációs sorozatot, a szuperhős történetek fogja lettem. Rengeteg filmet láttam és könyvet olvastam, valamint számítógépes játékkal is játszottam. Ugyanakkor hiányoltam, hogy nincs afrikai szuperhőstörténet, ezért 2008-ban elkezdtem tervezi a kontinensünk első igazságosztóját.”  Az “első igazi afrikai szuperhőstörténet megteremtése” pozitív visszhangra lelt a lakosság körében és több szervezet is felajánlotta támogatását Okupénak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez