Csökkentik a benzinárakat Nigériában

Nigéria, Abudzsa – Véget értek a nyolc napig tartó tüntetések Nigériában, miután Goodluck Jonathan elnök bejelentette, hogy csökkentik a benzin árát.

 

 A legtöbb szakszervezet viszont jelezte, hogy a kormánnyal folytatott tárgyalásoknak még nincs vége és ismét be fogják szüntetni a munkát, ha a vezetés nem teljesíti a szakszervezetek további követeléseit. Goodluck Jonathan elnök vasárnap találkozott a szakszervezetek vezetőivel, hogy véget vessen az egész országot megbénító sztrájknak. Az elnök nem sokkal később jelentette be, hogy a benzin árát, 150-ről 97 nairára csökkentik.

A tüntetések helyszínén jelenleg katonák állomásoznak, hogy megakadályozzák a további tiltakozó megmozdulásokat. A katonák páncélozott járművekkel vonultak be a fővárosba, ahol a legfontosabb utakat és tereket az ellenőrzésük alá vonták.

Az év elején a kormány duplájára emelte a benzin árát és megszüntette a lakossági üzemanyagár támogatását. A lakosságot szó szerint sokkolta a kormány intézkedése és hatalmas tömegmegmozdulásokkal reagált, a szakszervezetek pedig sztrájkot hirdettek, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a kormány döntése ellen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez