Élve temették a szolgát úrnője mellé

Dél-Koreában egy olyan sírt fedeztek fel, amiben egy halott nő mellé valószínűleg egy élő férfit temettek.

A régészek a héten azt mondták, hogy a sír keletkezése valószínűleg az 5. századra tehető, a Silla Királyság idejére. A sírban arany, ezüst tárgyak és lovas felszerelések voltak.

A testeken úgy tűnik egymáson helyezték el. Az ásatásokat végző csapat arra a következtetésre jutott a lábcsontok és a fogak alapján, hogy alul egy fiatal 30-as éveiben járó hölgy, rajta pedig egy fiatalabb férfi feküdt. A csapat úgy véli, hogy a férfi a nő egyik alsóbbrendű beosztottja lehetett, akit élve temettek el a nővel. Erre magyarázat lehet az is, hogy a férfin semmilyen ékszer nem volt, ellentétben a nővel, akin arany fülbevaló és öv is volt. Valószínűleg azért temették mellé a férfit, hogy megnyugtassák a halott nő lelkét. A nő jól kidolgozott lábizmai, valamint a lovasfelszerelés arra engednem következtetni, hogy tagja volt a nemességnek, és rendszeresen lovagolt.

„A férfi valószínűleg egy szolga, testőr, vagy akár szerető is lehetett”- mondta Lee Han-sang, a Daejeon Egyetem professzora. „A felfedezés azért fontos, mert jól bemutatja a Shilla-kori ismeretlen temetkezési szokásokat, amikor élőket temettek el holtakkal.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez