Hasonmások minden rokoni szál nélkül

Feltehetőleg elsősorban az internetnek köszönhető, hogy manapság nem is olyan bonyolult megtalálnunk hasonmásunkat. Néhány egymásnak teljesen ismeretlen embert mutatunk be, akik akár ikrek is lehetnének.

A Huffington Post a napokban írta meg az ír Niamh Geaney történetét, aki két barátjával úgy döntött: külsőre végtelenül hasonló embereket keres az interneten. El is készítették a twinstranger.com (ismeretlen ikrek) oldalt, ahol rengetegen jelentkeztek a világ minden tájáról. Sok olyan találat volt, akik valóban nagyon hasonlítottak a három barát egyikére, de végül egy Karen Branigan nevű londoni lány lett a befutó (ebben az is közrejátszott, hogy a többi hasonmással ellentétben Karen csupán egy órányi vezetésre lakott akkor Niamhtól). A megszólalásig hasonlító lányok végül találkoztak és ráadásul úgy döntöttek: ugyanolyan ruhát vesznek fel és sminkkel is hozzásegítenek kinézetük összehangolásához. A különleges találkozásról az alábbi videót készítették.

Nem új keletű próbálkozás a rokoni száltól mentes, de végtelenül hasonló emberek megkeresése. Egy montreali fotós, Francois Brunelle 12 éven keresztül járta a világot és készített fotókat az általa talált „ikrekről”. Itt meg is tekinthetik a hosszú évek munkájának gyümölcsét.

Persze nem kell mindenáron keresni hasonmásunkat, néha elég csak élni életünket. Így volt ez a 69 éves Neil Richardsonnal is, aki elköltözött egy Braintree nevű településre Angliában. A helyiek rögtön úgy kezelték mintha egész életét itt élte volna le, ami valamilyen szinten igaznak bizonyult. Miután többször Johnnak szólították, kiderült, hogy van egy hasonmása a kisvárosban és mindenki automatikusan azt feltételezte, hogy ő az. A történetben a legfurcsább talán az, hogy mikor a két férfi találkozott, kiderült, hogy külsejükön kívül rengeteg mindenben hasonlítanak. Mindketten ugyanarra a főiskolára jártak, sőt mindketten egy héttel azután kérték meg feleségeik kezét, hogy megismerték őket. Ha ez nem lenne elég, ráadásul szabadidejükben költészettel foglalkoznak, ugyanannál a banknál vannak és mindketten vallástörténetet tanítottak. Az elképesztő hasonlóságról készült fotókat itt tekintheti meg.

Bár egyértelműen különleges esetekről van szó, tekintve, hogy hét milliárdan élünk a Földön, szinte elkerülhetetlen, hogy néhányan a megszólalásig hasonlítsanak egymásra. Ha meg akarja találni „ikertestvérét” talán elég egy weboldalt indítani vagy Francois Brunelle segítségét kérni. Richardson technikája, a költözés azonban aligha mondható biztos megoldásnak.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez