Egy zenekar tagjait is kivégezték Észak-Koreában

Átlagosan egy embert végeztek ki hetente Észak-Koreában az idén. Ha igazak a ma nyilvánosságra hozott adatok, akkor ez azt jelenti, hogy még kegyetlenebbé vált a világ legelzártabb diktatúrája.

Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un 15 embert végeztetett ki az idén, köztük négy zenészt is  – tájékoztatta ma a Szöulban a parlamentet a dél-koreai titkosszolgálat.

A kivégzettek között volt két miniszter-helyettes, akik korábban bírálták Kim Dzsong Un politikáját. A Yonhap hírügynökség szerint ugyanerre a sorsra jutott az ország faültetési terveit kritizáló erdészeti miniszter is. A zenészek az Unhasu Együttesben játszottak, amelyben Kim Dzsong Un felesége is énekelt még házasságkötésük előtt. Velük valószínűleg “családi titkok kiszivárogtatása” miatt végeztek.

Persze valójában senki nem tudja, mi zajlik pontosan Phenjanban és főleg a diktátor belső köreiben. Az viszont tény, hogy az országot alig három éve vezető Kim Dzsong Un nagybátyját, Csang Szung Taeket még 2013-ban megölette. Tavaly pedig hat magas rangú hivatalnok tűnt el hirtelen a közéletből, akikről a dél-koreai titkosszolgálat megint csak úgy tudta, hogy kivégezték őket.

A The Guardian brit lap szerint kegyetlenkedéseivel apja és nagyapja nyomdokaiba lép Észak-Korea mostani vezére. A rendszeres megfélemlítésekkel és kivégzésekkel látszólagos magabiztossága ellenére valószínűleg hatalmát akarja biztosítani.

Kép: Europress/AFP

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez