Nem a 8 éves kisfiú volt az egyetlen, akit bőröndben próbáltak becsempészni Európába

A héten egy 19 éves marokkói lány bőröndjében találtak meg egy nyolcéves elefántcsontparti kisfiút a spanyol csendőrök. A gyereket a röntgenkamera mutatta meg a döbbent biztonságiaknak. Korántsem egyedi esetről van azonban szó: legutóbb egy hónappal ezelőtt Törökországba próbált így bejuttatni egy vékony grúz nőt a társa.

A mostani történet embercsempészét, a marokkói lányt Ceutában kapcsolták le. A spanyol csendőrség azt jelentette, hogy a 19 éves nő bőröndjét szkennerrel vizsgálták meg, és ekkor lettek figyelmesek arra, hogy egy kisebb termetű ember van a bőröndben. A spanyolok jelezték, hogy az elefántcsontparti kisfiú „rettenetes állapotban” volt, amikor kiemelték a bőröndből. A kiszáradás szélén állt, napok óta nem evett, nem ivott. Azonnali orvosi kezelésre szorult, jelenleg pedig a helyi hatóságok viselik gondját. További sorsáról azonban nem adtak ki információkat a spanyol illetékesek.

A marokkói lány pénzért vállalta a kisfiú illegális átjuttatását a határon, ezért őrizetbe vették, és nagy valószínűséggel embercsempészés miatt vádat emelnek ellene. Akárcsak a gyerek édesapja ellen, ő volt ugyanis a megbízó, és másfél órával később a reptéren várta a fiát, hogy továbbvigye a Kanári szigetekre, ahol él.

Ceuta autonóm város Marokkó tengerpartján, hivatalosan Spanyolország részét képezi. Az embercsempészek egyik közkedvelt célpontja, évente több ezer bevándorló próbál bejutni a városba hamis papírokkal vagy más illegális eszközökkel.  A spanyol hatóságok ezért szögesdrótokkal, magas kerítésekkel és mozgásérzékelőkkel erősítették meg a város határait, hogy visszaszorítsák az illegális bevándorlókat és csempészeket.

o-BOY-SUITCASE-2-570

sdfsdfsdf
sdfeeeeeeeeeee

 

A múlt hónapban egy fiatal és vékony grúz nőt próbált a kisfiúhoz hasonlóképpen Törökországba csempészni egy férfi, Artvin közelében, a grúz-török határon. Őrá is azért figyeltek fel, mert izgatottan, gyanúsan viselkedett. Nála is drogcsempészetre gyanakodtak először a hatóságok, de amikor kinyitották a bőröndöt, igencsak meglepődtek. A magzatpózba összekucorodott 22 éves nő azért próbált így bejutni Törökországba, mert korábban egy szabálysértés miatt kitiltották onnét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez