Háromszázan rohamozták meg a kerítést hajnalban Ceutánál – videó

Nem kellett sokat várni az újabb akcióra – a pénteki után újra sor került egy kisebb rohamra. Most 300 fekete-afrikai menekült jutott át Marokkóból Ceutába, az észak-afrikai ország tengerpartján fekvő spanyol autonóm városba.

Eksztatikus állapotban, a hatméteres kerítést megrohamozva jutott át az Európai Unió területére 300 menekült ma reggel – számolt be róla a The Local spanyol kiadása. A többnyire fiatal, fekete-afrikai menekültekből álló csoport Ceutánál mászott fel a szögesdrótokkal is ellátott kerítésre, pár nappal azután, hogy ugyanitt, 500-an indultak meg – és jutottak be az EU-ba.

Az Európa legerősebb határvédelmi rendszerének számító spanyol enklávén keresztül minden évben több ezren próbálnak illegálisan bejutni Spanyolországba. A határőrök és a migránsok között gyakoriak az összecsapások: egy januári akció során közel félszáz marokkói és spanyol határőr sérült meg, amikor az ezres tömeg megrohamozta a kerítést. Akkor azonban csak ketten tudtak bejutni a spanyol területre, a többieket visszatoloncolták Marokkóba.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez