Túl fiatal a gazdagsághoz

Rahul Yadav, a Housing.com ingatlanportál társalapítója és vezérigazgatója Mumbai-ban bejelentette, hogy részvényeit szétosztja az alkalmazottak között. A példátlan lépéssel teljesen megkopasztotta önmagát.

Yadav-nak 4,5%-os részesedése volt a cégnél, amely az egyik legsikeresebb startup arrafelé: a Mumbai-i Technológiai Egyetem diplomásai hozták létre. Az eléggé nyers viselkedéséről ismert vezér írásos nyilatkozatában úgy fogalmazott: „csak 26 éves vagyok, és túl korai még, hogy komolyan pénzt keressek”. Így aztán lemondott a Housingban lévő teljes részesedéséről. A legtöbb dolgozó persze ledöbbent a hirtelen bejelentéstől.

A cég sajtóközleménye szerint „Rahul Yadav, a Housing vezérigazgatója mindenkit meglepett, amikor bejelentette, hogy a saját részvényeit, melyek összértéke 1,5-2 milliárd rúpia (6-8 milliárd forint), szétosztja a 2251 alkalmazott között, akik ezzel nagyjából egyéves fizetésüket érő részvényhez jutnak.”

Yadav-nak volt a legnagyobb részvénycsomagja az alapító csapatból. Az ő (immár múltidejű) 4,5%-os részesedése mellett a többi alapító összesen csupán 8-9%-át birtokolja az ingatlanportál részvényeinek. A japán távközlési és internet-óriás, a SoftBank a startup cég egyik legnagyobb részvényese, mintegy 32%-os részesedéssel. Yadav korábban a részvényesek nyomására már lemondott az igazgatói posztról, de később visszatáncolt. A Housing portál egyébként térkép alapú oldal, segíti az embereket ingatlanok bérlésében, eladásában és vásárlásában.

(Fotó:BCCL)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez