3D-nyomtatással kap új csőrt egy tukán

A Grecia névre hallgató tukán szomorú majd felemelő története azzal kezdődött, hogy néhány végtelenül rosszindulatú ember levágta szegény állat csőrének felső részét. Szerencsére azonban hamar a megfelelő kezekbe került.

Egy Costa Ricában található állatmenhely talált a bántalmazott állatra, majd elkezdtek egy gyűjtést az interneten, mellyel végül több mint tízezer dollárt szedtek össze. Ennek segítségével pedig sikerült kifizetni azt a technológiát, ami megmenti és újra egésszé teszi majd a tukánt.

Grecia valószínűleg meghalt volna, ha nem jön a segítség, ugyanis képtelen lett volna normálisan táplálkozni így, hogy csőre fele hiányzott. Egy Denveri 3D-modellezéssel foglalkozó cég, az OrthoPets megcsinálta az állat csőrének hiányzó részét szoftverükben. Ezután megkeresték a legmegfelelőbb anyagot, ami elég könnyű lesz ahhoz, hogy ugyanolyan jól tudja majd használni Grecia csőrét, mint azelőtt.

A beavatkozás valamikor júniusban várható és a tervek szerint, ahogy nő az állat, úgy fogják mindig nagyobb és nagyobb méretűre kicserélni a műcsőrt.

Fotó: Rescate Animal Zoo Ave

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez