Letartóztatták a volt FIFA-alelnököt

Feladta magát a rendőrségen szerdán Jack Warner, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) volt alelnöke, aki ellen körözést adtak ki korrupciós vádakkal. Warner hazájában, Trinidad és Tobagóban jelentkezett a rendőrségen, ahol őrizetbe vették, és ismertették az ellene szóló vádakat.

A hatóságok közlése szerint a volt FIFA-illetékes – aki jelenleg parlamenti képviselő – 2,5 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábra kerülhet. A szerda éjszakát azonban őrizetben kellett töltenie az óvadékkal kapcsolatos papírmunka elhúzódása miatt.

Jack Warner közleményt adott ki, amelyben tagadta az ellene felhozott vádakat. Mint ismeretes, Warnernek 2011-ben egy megvesztegetési botrány miatt kellett távoznia FIFA-megbízatásából. Trinidad és Tobagóban egyébként egy éve folytatnak nyomozást Warner ellen, együttműködve a mostani elfogatóparancsokat kezdeményező amerikai hatóságokkal.

A korrupciós botrány szerdán robbant ki azzal, hogy Zürichben, a FIFA tisztújító kongresszusának helyszínén letartóztatták a szervezet hét tisztviselőjét. Az ott elfogottak mellett további hét embert vádolnak korrupcióval, közéjük tartozik Warner is.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint a New York-i szövetségi bíróságnál kétéves nyomozás eredményeként benyújtott, 47 vádpontot tartalmazó vádiratban többek között az áll, hogy az érintettek zsarolásra, csalásra és pénzmosásra épülő rendszert működtettek több mint két évtizeden keresztül. (MTI-Fotó: AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez