Felújítja kubai járatait az Ibéria

Két év szünet után a spanyol légitársaság vezetése úgy döntött, hogy hétfőtől felújítja havannai járatait és hetente öt alkalommal repül a kubai fővárosba.

Luis Gallego, a társaság igazgatója még januárban jelentette be a járatok újraindítását, röviddel azt követően, hogy megindult az amerikai-kubai közeledés. Mivel a kapcsolatokban beállt változás a turizmus és a hivatalos utazások fellendülésével kecsegtet, az Ibéria azt reméli, hogy sikerül megnyernie járatainak business utasokat is, és ezzel javul a társaság bevétele ezen az útvonalon.

Az Ibéria 2013-ban szüntette be a havannai járatait, akkor, amikor több más latin-amerikai járatot is törölt, miközben sűrítette járatait a gazdasági szempontból jobbnak ígérkező országokba, így Chilkébe, Kolumbiába és Panamába. Akkor úgy vélték, hogy az alapvetően turistákból vagy egyéni utasokból összeálló járatok nem hozzák meg a megfelelő bevételeket a légitársaságnak. ,,Most viszont elérkezett a pillanat, hogy ezt visszaállítsuk – nyilatkozta Gallego.

A társaságnál végrehajtott változások és átalakítások lehetővé tették, hogy újraindítsák a járataikat Athénbe, Santo Domingóba és Isztambulba – ezeket szintén 2013-ban szüntették meg.

Új útvonalak is indulnak, így megkezdi heti háromszori útját a Madrid-Medellin-Cali-Madrid járat, nyáron pedig repülnek Szentpétervárra és Los Angelesbe is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez