A Star Trek sztárja egyetért az ír pékekkel a meleg-kérdésben

Körülbelül egy hónappal ezelőtt került a médiafigyelem középpontjába az eset, amikor a McArthur család péksége visszautasított egy megrendelést. Néhány tortát kellett volna készíteniük, rajtuk a melegházasságot támogató szlogenekkel.

Reménybeli vásárlóik beperelték őket, és az ügyet végül el is vesztették a bíróságon, amely úgy döntött: a visszautasítással diszkriminálták a megrendelőket. Elég nagy ügy lett a dologból, sok, a melegházasságot támogató csoport is a család mellé állt, de persze rengetegen támadták is őket. Azóta Írországban népszavazás nyomán törvényessé vált a melegházasság.

A többi között erről beszélgettek egy interjúban Patrick Stewart színésszel, a Star Trek és az X-Men sztárjával. Stewart egyébként tavaly azzal került a címlapokra, hogy meleg, de végül kiderült, hogy ez nem igaz. Jóllehet mindig is támogatta a melegházasságot, ebben a kérdésben a McArthur család mellett áll ki. Véleménye szerint ugyanis joguk van ahhoz, hogy ne támogassanak valamit, amivel nem értenek egyet.

„Nem egy konkrét meleg pár vagy egy melegházasság ellen tiltakoztak, csupán a szavak ellen, amelyeket rá kellett volna írniuk a tortára” – mondja az alábbi interjúban. – „Számukra ez az üzenet nem volt elfogadható, és én úgy vélem: amennyiben valami szemben áll a saját meggyőződésünkkel, akkor azt nem kell támogatnunk.”

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez