Gázpalackos pokolgép csapágygolyói gyilkoltak a török választási kampányban

Gázpalackra szerelt pokolgép okozta a két robbanás közül legalább az egyiket, amely két embert megölt és több mint százat megsebesített péntek este Törökországban, egy ellenzéki választási nagygyűlésén – jelentette a török Dogan hírügynökség szombaton.

A merényletet Recep Tayyip Erdogan elnök az ország békéjét aláásó provokációnak minősítette. A kurdbarát  ellenzéki Demokratikus Néppárt pénteki választási nagygyűlésén, Diyarbakirban robbant pokolgép, az ország főként kurdok lakta délkeleti részének legnagyobb városában.

A merényletet két nappal a vasárnapi török parlamenti választások előtt követték el.

A Dogan hírügynökség illetékes tisztségviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy a robbanások helyszínén nyomozók begyűjtötték a gázpalackos pokolgép tölteteként használt csapágygolyókat. A híradás szerint egyelőre nem tudták azonosítani a merénylet elkövetőit, de vizsgálják a közeli biztonsági kamerák felvételeit.

A vasárnapi parlamenti választások kampányában magasra hágott a feszültség Törökországban, az elmúlt napokban több támadás is érte az ellenzéki Demokratikus Néppárt irodáit és jelöltjeit.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez