Önnek vajon 150 az IQ-ja?

Egy japán Twitter-felhasználó azt állítja, hogy ha valaki megoldja az általa közzétett feladványt, akkor annak minimum 150 az IQ-ja. Ön megoldja-e?

Mit jelent az, hogy az ember elég okos? Vajon a logikai készség, vagy a lexikális tudás a mérvadó? A memória játszik szerepet ebben, vagy a józan paraszti ész? A kérdés elég vitatható, de egy japán fiatal a twitteren osztott meg olyan feladványt, amely szerinte bizonyítja a magas intelligenciahányados meglétét.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy korábban hasonló feladvánnyal már lehetett találkozni nálunk is a Facebookon, és akkor az eléggé megosztotta a közönséget. Egyesek számára túl könnyű volt, mások sosem jöttek a megoldásra. Mindezek ellenére a japán twitterezők körében a mostani feladat elég népszerű lett, eddig több mint 250 ezren osztották tovább. @yabazin_gazou azt állítja, hogy a szokatlan matematika feladványt ő alkotta, és ha valaki megoldja, azt bizonyítja, hogy az IQ-ja 150 vagy annál nagyobb. Persze senki nem tudja, hogy ennek mekkora a realitása, de azért egy próbát megér a dolog. Tesztelje le ön is magát.

150-iq-question-top

Hagyunk időt a gondolkodásra, de ha már rájött, vagy unja és kíváncsi a válaszra, görgessen lejjebb!

white

…..még lejjebb…

white

A válasz: 113.

Íme a megoldás

▼ Az első feladvány a 6+4=210. 6 mínusz 4: az 2. 6 plusz 4: az 10. A kettő együtt 2 és 10 azaz 210. Ezt a mintát követjük végig, így jön ki végül a 113. 7-ből 6 az 1. 6 meg 7 az 13. 1+13, vagyis 113.

Nos, ha belegondolunk, a feladvány végül is nem olyan bonyolult, de ha az is, elég nehezen tudják elképzelni az internetezők, hogy ez valóban azt mutatná: bárkinek is 150 felett van az IQ-ja. A többség azt mondja: ez sületlenség.

A japán internetezők az alábbi – nem pozitív – hozzászólásokkal éltek:

„Ez túl könnyű ahhoz, hogy 150-es IQ-t teszteljünk.”

„Talán ha ki tudod találni egy másodperc alatt, akkor igaz.”

„Nem először bukkannak fel ilyen butaságok.”

„Igen, túl könnyű. Csak annyit kellett tennem, hogy megnéztem a választ.”

Az utóbbi is egy megoldás. Ha valamit nem tudsz fejből, keresd meg a választ. Okos.

(Fotó:Twiiter)

(Visited 16 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez