Hamisította jogi diplomáját Delhi igazságügyi minisztere?

Ezt állítja az indiai rendőrség, amely letartóztatta a fővárosi kormányzat fontos tagját, aki az ellenzéki AAP párthoz tartozik. A miniszterelnök így akar nyomást gyakorolni az ellenzékre!- állítja az AAP párt, mely legyőzte a kormánypártot Delhiben.

Diplomájának meghamisításával és csalással gyanúsítja a rendőrség a minisztert, aki az igazságügyi tárcán kívül több fontos tisztséget is betöltött Delhiben. Az AAP, melynek a miniszter is tagja, néhány éve tűnt fel Indiában, és a korrupció ellenes harcot tűzte a zászlajára. Ezzel komoly népszerűséget szerzett. Elhódította Delhit előbb a Kongresszus Párttól majd pedig a most kormányzó BJP-től. Országosan viszont óriási többséget szerzett a BJP. Miniszterelnöke, Narendra Modi nagy népszerűséget is élvez.

Az ellenzéki párt viszont arra mutat rá, hogy nagyon sok korrupciós ügyet lepleztek le. A kormánypárt ettől lehet ideges. Tény, hogy a rendőrség a miniszterelnök, Narendra Modi irányítása alatt áll. Politikai célra használná fel a rendőrséget? Nem ritkaság ez Indiában. Mindenesetre a lecsukott ellenzéki miniszternek igazolnia kell: nem hamisította a jogi diplomáját, melynek alapján igazságügyi miniszter volt India fővárosában, Delhiben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez