Kirúgták a Twitter főnökét

Hiába van több mint 300 millió ügyfele, a cég veszteséges. Az első negyedévben 162 millió dollár volt a mínusz. Ezért kellett mennie Dick Costolonak, aki az utolsó percig nem akarta elhinni, hogy kirúghatják hiszen 2010 óta vezette a Twittert.

Azt hiszi, hogy a helyén lesz még az év végén?- kérdezték Dick Costolot, aki magabiztosan válaszolta: igen, ott leszek! Az igazgatótanács és én hasonlóképp ítéljük meg a Twitter jövőjét! Mint kiderült: tévedett! Kirúgták július elsejei határidővel. Helyét ideiglenesen a Twitter alapítója, Jack Dorsey veszi át, aki jelenleg a cég csoport igazgató tanácsának az elnöke.
Májusban tették közzé a Twitter első negyedéves jelentését, és ez megadta a kegyelemdöfést a főnöknek, akinek a távozását már azóta megjósolták, hogy a Twitter 2013-ban a tőzsdére ment. Nem sikerült ugyanis nyereséget produkálnia, márpedig ezt a tőzsde nem bocsátja meg.
Tavaly 73 millió dollárért leigazolták Anthony Notot, aki sikeres bankár volt a Goldman Sachs cégnél. Tőle várták a pénzügyi csodát, de az elmaradt. A Twitter a Google vagy a Facebook eredményeihez képest szánalmas pénzügyi mutatókat produkált. A főnök tehát megy, az utódát lázasan keresik. Az utódának a profit érdekében azt a problémát is meg kell oldaná, hogy a Twitter ügyfeleinek többsége csak kevéssé rendszeresen használja a rendszert vagyis a reklám szempontjából távolról sem olyan vonzó mint a Google vagy a Facebook.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez