Tízezer dollár hevert a strandon – megkeresték a tulajdonosát

Ön mit tenne, ha egy buszmegállóban találna egy kövér borítékot, amelyben 10 ezer dollár lapulna? Isten ajándéka, a gondviselés keze, nagy szerencse vagy maga a csoda – mondanák sokan.

De nem mindenki: az amerikai Fort Lauderdal két polgára azonban  nem így gondolkodott, nekik ez egy feladatot jelenett. Mégpedig azt, hogy meg kell találni a jogos tulajdonost….

John Harbett becsületes amerikai állampolgár junius 4-én reggel önkéntes járőrszolgálatot teljesített egy tengerparti strandon, hogy megóvja a tojásokból éppen kikelt és  tenger felé igyekvő kis teknősöket. Sok veszély leselkedik ugyanis rájuk és John szeretné, ha közülük minél több érné el az óceánt. S ekkor vette észre a borítékot, amelyben 3900 dollár volt:  még szétnézett a strandon, nem látott senkit és a pénzzel a zsebében hazaindult.

Azon a reggelen, úgy fél hét felé Ben Koos is a parton járt és egyszer csak egy nylonszatyort látott, felemelte, megnézte mi van benne és ott is volt egy boríték, 5600 dollárral. A szatyorral elindult a rendőrségre, hogy leadja és amikor úgy 9 óra felé odaért, ott találkozott Harbettel, aki ugyancsak hozta az ő ,,zsákmányát” – ketten összesen 9500 dollárt találtak és a nagy kérdés foglalkoztatta őket: vajon ki veszthette vagy dobhatta el a szatyrot a pénzzel. Úgy vélték,  ebből a szatyorból repült ki a boríték is.

A misztikus kérdést meg kellett fejteni!  A szatyorban szerencsére van volt egy számla egy ruhaboltból – elindultak oda és a biztonsági kamerán megkeresték a titokzatos vásárlót. Akkor már a  fotóval sokkal egyzserűbb volt a helyzet, hiszen képük volt a pénz gazdájáról.

De sokáig nem jártak sikerrel, hiszen a maguk között Joe-nak keresztelt férfi hajléktalan volt, tehát a lakcímén nem kereshették, nyilvántartásokban nem szerepelt a tartózkodási helye.   Aztán mégis meglett és fény derült a rejtélyre:   egy balesetben elhunyt családtagjától örökölt 12 ezer dollárt és ez a talált pénz annak az összegnek része volt. Joe kapott a bankszámlát és egy komoly adat hitet az emberekben: előbbire  a 9600 dollárja, utóbbi pedig segítheti a továbbiakban, hiszen jó tudni, hogy vannak még igaz emberek a világon. A mesének ezzel vége… szép volt és igaz is volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez