Egyre több a légitámadás az Iszlám Állam ellen

A Pentagon elmondása szerint az Egyesült Államok hadserege egyre nagyobb területen hajt végre bombázásokat, jelenleg egy stratégiai szempontból fontos gátat védenek meg az Iszlám Állam fegyvereseitől.

A Haditha gát az Eufrátesz mellett helyezkedik el, a biztosítása pedig azért fontos, mert még iraki biztonsági erők kezében van, Washington pedig szeretné, ha ez így is maradna. John Kirby, a Pentagon egyik sajtósa elmondta, hogy az akció a korábban már tisztázott amerikai célokat viszi előre: tehát a helyi erők támogatása és a helyszínen lévő amerikaiak védelme.
Chuck Hagel, nemzetvédelmi miniszter arról beszélt, hogy az eddigiekhez képest is óriási problémával kéne szembenéznie az amerikai vezetésnek, hogyha a már említett gát az Iszlám Állam kezébe kerülne vagy elpusztítanák azt. Hagel ugyanakkor azt is elmondta, hogy a Hadithában történő légitámadások nem jelentik az amerikai katonai beavatkozás erősödését a térségben.
Mindezt azután, hogy egy nappal korábban Obama az amerikai beavatkozásról és a nemzetközi összefogásról beszélt a békét fenyegető erőkkel szemben.
Az Egyesült Államok augusztus 8-án kezdte meg a bombázásokat és azóta összesen 138 légitámadást hajtott végre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez