Ramadánkor tilos a bikini? Semmiképpen

Egy szörfösükből álló agadiri ifjúsági csoport felhívást tett közé a külföldi turisták számára, amiben azt kérik tőlük, hogy Ramadán idején ne hordjanak bikinit és más hivalkodó fürdőruhát a strandokon.

„Tartsátok tiszteletben a Ramadánt, ezért ne hordjatok bikinit” – ez állt azokon a hatalmas posztereken, amit egy agadiri szörfős klub helyezett ki a helyi strandokon, hogy felhívják a külföldi turisták figyelmét az iszlám világ legszentebb ünnepére, a Ramadánra.

A szörfős srácok elsősorban azt szeretnék elérni, hogy Ramadán idején ne legyenek bikinis csajok a strandon, mert szerintük ez sérti vallásuk szent ünnepének hagyományait, illetve előírásait.

timthumb

A helyi utazási irodák azonban jelezték, hogy az ilyen és ehhez hasonló magánakciók súlyos károkat okozhatnak az ország idegenforgalmi szektorának. Sok külföldi ugyanis azért utazik az észak-afrikai országa, hogy jól érezze magát, pihenjen és megmártózzon a tengerben. Az ilyen felhívásoknak pedig rendszerint több a kár, mint a haszna – mondta egy marokkói idegenforgalmi szakértő, aki határozottan elítélte az agadiri ifjúsági csoport felhívását.

Marokkó csak úgy, mint a többi észak-afrikai ország komolyan dolgozik azon, hogy minél több külföldi vendéget csábítsanak az országba. A térség idegenforgalma ugyanis a 2011-es rendszerdöngető események után padlóra került. Szakértők elmondták, hogy a politikai bizonytalanság és a romló biztonsági helyzet miatt sokan inkább elkerülik a térséget. A marokkói idegenforgalmi szakértők, ezért is tartják rossz ötletnek az agadiri srácok akcióját, ami még jobban elbizonytalaníthatja a külföldi turistákat, ami komoly bevételesést eredményezhet a többebből vérző iparág számára.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez