Belebetegedtek a hírnévbe Janukovics struccai

Emlékeznek még arra, amikor tavaly februárban azt figyelte a világ, mekkora luxusban élt az egykori ukrán elnök mezsgorjei rezidenciáján? Az arany vécé és a yacht mellett magánállatkertje is volt. Még ma is rengetegen kíváncsiak az ott lakó struccokra, ők azonban nehezen viselik az érdeklődőket.

Nem maradtak magukra a struccok, miután gazdájukat, Viktor Janukovicsot megfosztották elnöki pozíciójától, és ő maga Oroszországba távozott. Még az életmódjukon sem változtattak, ugyanúgy napi kétszer etetik őket, és rendszeresen tisztítják a lakhelyüket – tájékoztatta gondozójuk, Anatolij Smihula az ukrán tsn.ua hírportált.

Egyedül a hírnév hozott változást a struccok életébe. Folyamatosan érkeznek a látogatók, hogy megnézhessék az egykori ukrán elnök luxusmadarait. Az állatok azonban nem örülnek ennek. Annyira nagy rajtuk a stressz, hogy gyakorlatilag már házaséletet sem élnek.

A mémeken kívül a BBC is foglalkozott a magánállatkerttel a héten. A brit csatorna megkérdezte interjújában Janukovicsot, ugyan mi szüksége volt ilyen drága mulatságra. A madarak egykori tulajdonosa azt válaszolta erre, hogy támogatta az állatokat, és hogy szerinte semmi rossz nincs egy magánállatkertben.

Hogy mennyire volt gondos gazda Janukovics, arról a hat évig alkalmazásában álló Smihula nyilatkozott. Havonta ugyan néhányszor elsétált magánállatkertjébe, de egyszer sem látták, hogy különösebb figyelmet fordított volna az állatokra, vagy bármilyen interakcióba lépett volna velük.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez