Turizmus: Marrakes oroszokat keres, kétségbeesetten

A turizmus Marokkóban az egyik legrosszabb szezonját éli. A nagyszámú turistát jelentő orosz piacot nagyon rosszul dolgozzák meg. A rőt város azt reméli, hogy a következő években ez változni fog. Charles Chattelain tudósítása Marokkóból.

Marokkó számára nagyon rosszul kezdődött a turisztikai szezon. Az a tény, hogy a Ramadán hónap egybeesik a nyári időszakkal, egyáltalán nem fogja megoldani a dolgokat. Marrakes, az ország első számú turisztikai célpontja már most kezdi érezni ennek a helyzetnek a hatásait, és új ügyfelek után nézeget. Június elején az Économiste azt jelentette, hogy az ottani szakemberek azt remélik, a város több orosz turistát fogadhat. Az ország óriási potenciált képvisel, mintegy 35 millió utazót minden évben. Ezek a kiadvány szerint elsősorban a tengerparti fürdőhelyeket keresik fel, shoppingolnak és kulturális termékeket keresnek.  Ezen felül, ezek a látogatók jelentős vásárlóerővel rendelkeznek, és különösen vonzódnak a luxushoz. Marrakes tehát nagyon jól pozicionálhatja magát ezen a területen.

A rőt város workshop-ot rendezett néhány orosz utazásszervezőnek és utazási irodának. Magas rangú turisztikai cégek képviselői vettek részt ezen a találkozón, melynek elsődleges célja Marokkó vonzerejének és a szolgáltatásoknak a bemutatása volt – ezek felkelthetik az orosz utazók érdeklődését. A szervezők szerint az első szakasz abból áll, hogy meg kell változtatni az orosz turistáknak az észak-afrikai országról kialakult vízióját. Most ugyanis az oroszok « alacsony színvonalúnak » tekintik a marokkói turizmust. Ennek a megváltoztatása lesz a kiadvány szerint az ONMT feladata, amelynek segítenie kell az orosz utazásszervezőket azzal, hogy megfelelő csomagokat ajánl. Meg kell jegyezni, hogy a statisztikák szerint 2014-ben 22%-kal csökkent az orosz beutazók száma, csak 36.000-en látogattak a királyságba ebben az évben. A turisztikai miniszter, Lahcen Haddad egyébként felvetette ezt a problémát az egy évvel ezelőtt tartott Marokkó-Oroszország fórumon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez