Apja szerint félrevezető az Amy Winehouse-ról készült új film

Winehouse apját felháborította a most megjelenő dokumentumfilm, amely az „Amy” címet viseli. Véleménye szerint ez úgy állítja be az angol énekesnő halála előtti alkohol- és drogfüggő időszakot, mintha a család nem segített volna eleget Amy-nek, és ezzel közrejátszott volna 2011-es alkoholmérgezésében.

Amy Winehouse a kétezres évek elején futott be, karrierje során 24 millió lemezét vették meg, ezzel ő lett minden idők legtöbb lemezt eladó brit női előadója. Alkohol- és kábítószerproblémái 2007 környékén kezdődtek, végül pedig alkoholmérgezésben halt meg 27 évesen.

A róla készült dokumentumfilmet Asif Kapadia rendezte, az énekesnő apja, Mitch Winehouse pedig azt kifogásolta, hogy úgy mutatja be őt és családját, mintha nem tettek volna meg mindent azért, hogy segítsenek Amy-n. „Mi mást tehettünk volna érte? Minden lehetséges csatornán próbáltunk segíteni neki, pszichológushoz, pszichiáterhez vittük napi szinten” – mondta el Mitch Winehouse.

Beszélt arról is, hogy véleménye szerint a készítők nem értik a függőség lényegét. Nem lehet ugyanis valakit arra kényszeríteni, hogy leszokjon, ha egyáltalán nem akar.

„Végtelenül félrevezető a film, és egyáltalán nem fair velünk szemben. Az időnk legnagyobb részét Amy segítésével töltöttünk, egyik rehabból a másikra vittük, terápiáról terápiára.”

A filmet itthon július kilencedikétől nézhetjük meg a mozikban. Nálunk Amy: Az Amy Winehouse-sztori lesz a címe.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez